Značky pro badminton

11.12.2014 23:18

Přehled badmintonových značek

Zde Vám představujeme hlavní badmintonové firmy. V našem přehledu jsou badmintonové firmy se kterými se nejčastěji setkáváme na kurtech a v nabídkách obchodů v ČR

Yonex, Li-Ning, Victor, FZ Forza, Head, Wilson, Carlton, Babolat, Prince, ProKennex, Karakal, Oliver

Přehled postupně aktualizujeme o nové modely a značky.

yonex na badec.cz

Firma Yonex špičková japonská značka, která významně promlouvá do světa tenisu, badmintonu a částečně i golfu, v asii se můžete setkat i se snowboardovým vybavením firmy Yonex . Nejvyšší kvalita pro badmintonové rakety, badmintonové míče, výplety, obuv, omotávky, tenisové rakety, tašky na rakety, golfové hole, golfové bagy a dalšího vybavení prvotřídní kvality. S badmintonovým vybavením Yonex hraje velké množství hráčů a hráček světové špičky. za všechny můžeme uvést hvězdy největší Lee Chong Wei, Peter Gade. Z českých hráčů hraje s raketou Yonex například Jan Frohlich – naše singlová dvojka. Firma se specializuje na vývoj, má špičkové závodní top modely, které se vyrábí v továrně v Japonsku.

značka li-ningLi-Ning slavná čínská značka. Ve sportovním odvětví má široké spektrum produktů v řadě sportů. Firmu založil v roce 1990 čínský sportovec Li Ning, který sám získal v roce 1984 na OH Los Angeles šet medailí. Vybavení této čínské firmy nosí např. americký basketbalista Shaquille O´Neal, ruská tyčkařka Jelena Isinbajeva, hrají s ní stolní tenis špičkoví světoví hráči, firma LI-NING byla i partnerem řady reprezentací na OH 2008, 2012. V badmintonu značku LI-NING používá kompletní čínská badmintonová reprezentace, včetně největších hvězdy současného badmintonu Lin Dana.  Z Evropy můžeme jmenovat Jan O Jorgensenea. Z českých hráčů hraje s výbavou LI-NING Jakub Bitman, 6 násobný mistr ČR. Badmintonové produkty firmy LI-NING se vyznačují precizním zpracováním a kvalitou, jedná se o premiovou značku Číny, tedy země, kde se vyrábí drtivá většina badmintonového vybavení.

fz forza na badec.czFirma FZ FORZA: pochází z Dánska, kde vévodí místnímu trhu, zejména ze 65% badmintonu. Ve své zemi, která má nejkvalitnější badmintonovou ligu v Evropě je uznávána a prodává se zde velké množství badmintonových potřeb, textilu, obuvi a dalších sportovních produktů firmy FZ FORZA. Firma FZ FORZA má moderní a zajímavý design textilního oblečení s vysokou funkčností a kvalitou použitých materiálů. Od roku 2006 je zavedena i v ČR a těší se velké a vzrůstající oblibě v celé Evropě. Z hráčů FZ Forzy můžeme jmenovat několik dánských reprezentantů, například Rasmus Fladberg, juniorský mistr světa 2011 Zulkiffli a další. V ČR hraje s firmou FZ Forza aktuálně nadějná juniorka Monika Světničková (Mistr ČR U 17). Firma vyniká krásným designem, precizností zpracování a technickými modely na špičkové úrovni.

victor na badec.czFirma Victor: další světová značka se sídlem a vývojovým centrem v Německu a továrnou na Taiwanu, velmi oblíbená u hráčů a hráček širší veřejnosti. Má i širokou nabídku obuvi a textilu. Ve světě značku Victor používá korejská badmintonová reprezentace. Firma má tradici ve výrobě vybavení na badminton, proniká i do squashe a letních rekreačních sportů. U nás není hráč užší špičky sponzorován firmou Victor, (dříve Pavel Florián, Hana Procházková) ale partneři jsou některé kluby – například Benátky nad Jizerou. Firma vyniká kvalitními modely a inovativními technologiemi, výborné je spojení raket Victor s výplety firmy Ashaway.

head na badec.czFirma Head je po úspěchu v tenise nedlouhou dobu v badmintonovém světě a dle posledních zpráv prostředí badmintonu pomale opouští. Tato především tenisová firma, dále firma s výbornou kvalitou textilu a zimního vybavení uvedla na trh badmintonové rakety v roce 2006. Rakety mají pěkný design a firma Head sponzorovala i několik hráčů ze světové badmintonové elity. V ČR hrál s raketou Head Petr Koukal,  x násobný mistr ČR ve dvouhře,repre­zentant na OH 2008 a 2012. Během roku 2011 opustila sponzoring závodních hráčů badmintonu a své úsilí davá bohužel do jiných sportů.

wilson na badec.cz Firma Wilson, je rovněž další firma, která se proslavila v tenisovém světě a pustila se i do výroby badmintonových raket. Rovněž sponzoruje několik hráčů světové úrovně, badmintonové rakety firmy Wilson se vyznačují pěkným designem. S raketami hraje několik hráčů světové elity a známy je slavný turnaj Wilson Swiss Open Super Series. Firma rovněž snižuje aktivity v prostředí badmintonu a soustředí se bohužel více na tenis.

carlton na badec.czFirma CARLTON je v současné době kvalitním výrobcem badmintonového vybavení, populární je především v Anglii a uspěšně se rozšiřuje  po Evropě, snaží se opět najít zašlou slávu. Firma byla založená již v roce 1846 ve Velké Británii. Nyní patří Carlton Sport do skupiny Dunlop-Slazenger. Mezi hráče, kteří používaly tuto značku patří např. světový šampion Nathan Robertson a olympijská medailistka Gail Emms. Aktuálně dělá firmě výborné jméno Dicky Palyama, Premyslaw Wacha, Joachim Person a další hráči evropské špičky.